CORONA-PROOF
fotoshoot – groepsfoto

Tijdens de Corona-epidemie is het mogelijk om een groepsfoto te maken van een groep, bedrijfsteam of familie. Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Compositie van foto’s van mensen thuis
    Voor deze foto kom ik thuis langs om de mensen te portretteren. Op een veilige afstand (minimaal 2,5 meter) maak ik foto’s van leuke tafereeltjes buiten die ik later in elkaar zet tot één geheel. Zie de voorbeelden hieronder
  2. Een Scene op één locatie
    Vooraf bepalen we een scene. Dat kan een “formele” groepsfoto op een voor u representatieve locatie zijn. Het kan ook een meer ludieke compositie worden.
    De geportretteerden komen één voor één langs, en worden op een vooraf bedachte positie gefotografeerd. De foto’s worden later in de digitale doka samengevoegd tot één foto. VOLLEDIG CORONA-PROOF DUS.

Neem contact op als u geïnteresseerd bent in één van de geschetste mogelijkheden. We bepalen dan samen een leuke scene en u krijgt een offerte op maat.

Voorbeeld 1: compositie van foto’s van mensen thuis

In de voorbeelden hieronder is iedereen in de deuropening van zijn woning gefotografeerd. Eén keer heb ik een ontspannen “normaal” portret gemaakt en één keer heb ik een situatie in scene gezet. Deze kleine tafereeltjes zijn later weer aan elkaar gesmeed tot twee bijzondere foto’s.
Omdat ik altijd minimaal 2,5 meter afstand houd bij het fotograferen, de scene’s buiten zijn en het maar enkele minuten per persoon duurt is deze actie volledig Corona-proof.

Coronaproof, fotoshoot, groepsfoto, ProRail, teamfoto

Voorbeeld 2: een scene op één locatie

In het volgende voorbeeld hieronder is een lange gang in het Inktpot-gebouw van ProRail omgetoverd tot een ijsbaan. De geportretteerden komen één voor één langs, en worden op een vooraf bedachte positie gefotografeerd. De foto’s worden later in de digitale doka samengevoegd tot één foto. De figuranten hoeven elkaar dus niet tegen te komen op de foto-set. We kunnen ook een scene buiten verzinnen waarmee het  VOLLEDIG CORONA-PROOF wordt.
Natuurlijk kan op deze wijze een meer formele foto van een groep op een representatieve locatie worden gemaakt.

ProRail, schaatsbaan, fotoserie, coronaproof, Photoshop, fotograaf, teamfoto, groepsfoto, bedrijfsreportage
Impressie van “the making of”
Bovenstaande foto is samengesteld uit 10 opnamen die allemaal ter plaatse zijn gemaakt. Iedere deelfoto is op de juiste plek apart belicht. ProRail-medewerkers zijn de figuranten.

Kan ik u helpen?
Bij interesse of vragen: Neem contact op.